References

gb

Waarom zou je bij Anna Engelse les gaan volgen.

Als je wilt, dat je Engels echt verbetert, dan kan ik je aanraden, om bij Anna les te nemen.

Na meerdere andere lessen gehad te hebben, waaronder bv. de volksuniversiteit en andere particuliere leerkrachten, ben ik bij Anna terecht gekomen.

Dit waren voor mij ook de eerste lessen, waarin consequent mijn fouten verbeterd werden. Dit gebeurt op een duidelijke, adequate, maar respectvolle manier.  Je krijgt niet het gevoel, dat je er nog niets van terecht brengt, maar Anna zet je aan het denken, of je het misschien nog op een betere manier zou kunnen zeggen.

Het is dus zeker niet zo, dat je geen fouten mer durft te maken.  Natuurlijk blijf je fouten maken, maar dat is inherent aan het leerproces, of dit nu een vreemde taal, of een andere nieuwe vaardigheid is.

Doordat Anna zo consequent verbetert, ga je automatisch al wat bedachtzamer de Engelse taal gebruiken.   Met name vooral in de lessen, niet in andere gesprekssituaties.

Ook vind ik het belangrijk, dat Anna je leert, hoe de cultuur in Engeland is en dan bedoel ik met name de gebruiken en de gewoonten: wat kun je wel doen of zeggen en wat absoluut niet.  De lessen van Anna zijn gevarieerd en bieden zeker een goede grammaticale basis, naast het oefenen van een goede gespreksvaardigheid, waarin met name veel aandacht is, voor het maken van correcte Engelse zinnen.  ook is er volop aandacht voor het uitbreiden van de woordenschat.  Daarbij kun je het met Anna altijd bespreken, als je een andere invulling van de lessen zou willen hebben.

Ook heel fijn en goed zijn de praktische oefenavonden in een "pub|" in Waalwijk, die regelmatig door Anna georganiseerd worden.  Iedereen kan daarbij aansluiten en je doet daar in een ontspannen sfeer toch veel praktische ervaring op.

Lia Couwenberg

Studenten aan het woord:
Geeft vertrouwen, professioneel, afwisselend, bibliotheek aanwezig, actueel, kleine groepen, gezellig, geen verborgen kosten, veel gelegenheid om te spreken, buitenlandsreizen, maandelijkse gezellige avond in het café/kroeg, voor iedereen.


nl